petitemaison.blogg.se

En inspirationsblogg med recept på nyttigare fika för barn och vuxna

Lågkalori tigerkaka som är både Mjölkprotein och glutenfri!

Publicerad 2014-04-28 20:40:55 i Allmänt,

Detta recept har jag omarbetat från ett vanligt sockerkaksrecept.
Istället för vetemjöl så använder jag bovetemjöl som inte är ett vetemjöl som namnet verkar antyda utan det är helt glutenfritt. Istället för smör tar jag rapsolja och smörjer formen med kokosfett och bröar med kokosflingor.
Byt ut det vanliga vita raffinerade sockret mot rörsocker och stevia.





2 ägg
1dl stevia 1dl rörsocker 
2dl bovetemjöl (finns på vanlig matvaruaffär som tex ica)
2. 1/2 tsk bakpulver
Rivet skal av en ekologisk apelsin
2msk kakao
1dl pressad saft av en apelsin
3/4 dl rapsolja
Kokosfett eller rapsolja att smörja formen med
(Kokosflingor till att bröa formen med)

Vispa ägg och socker länge till det blir lite fluffigt
Häll i mjöl och bakpulver samt apelsinskal
Häll i pressad apelsin och rapsoljan
Dela smeten i två lika stora delar ilägg kakao i ena delen.

Dutta i med sked ömsom av kakaodelen ömsom av den vita smeten, dra med en gaffel.
Grädda i 175 grader i nedersta delen i ca 35 min kolla av med en provsticka

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela