petitemaison.blogg.se

En inspirationsblogg med recept på nyttigare fika för barn och vuxna

Chokladdoppade kokoskakor och russingodis!

Publicerad 2014-08-27 16:34:22 i Allmänt,

Gjorde dessa klassiska kokoskakor med min dotter idag, passar även glutenallergiska. :)
När chokladen blev över så slängde vi ner russin och klickade ut dem till hemmagjort godis 
Recepten kommer här:

Ca 30 st ugn 175 grader

50 gram smör
2 ekologiska ägg
1 dl socker
200 gram riven kokos
1/2 rivet skal av en eko citron

Smält smöret
Blanda ej vispa ,ägg och socker.
Tillsätt kokos och smör och det gula av rivet skal av citronen.
Låt smeten stå 10min för att kokosflingorna ska svälla då behåller kakorna formen.
Klicka ut dem med tesked till toppar på bakplåtspapper. Grädda ca 14min i mitten av ugnen. Lossa kakorna innan de kallnat. 

Doppa dem i smält choklad ( jag gillar som på bilden en chokladfondue set, då blir det inte så hett, och barnen kan vara med och doppa:)





Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela