Filmjölkslimpa med kummin
God limpa med fin skorpa, dock ska man komma ihåg att den ska helst stå inlindad i en bakduk i ca åtta timmar efter gräddning för att brödet ska "mogna i smaken":)
Rör ordentligt men inte för mycket. Smörj en avlång form grädda i 175 g ca 1 Tim 25 min låt stå inlindad till nästa dag!
1msk kummin
2 dl rågmjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk (3%)
1dl mörk sirap
🍞Stöt kummin i en mortel. Blanda kummin och mjölsorterna och salt i en bunke. Jag använder aldrig en köksassistent när jag gör degar, det som funkar för mig och har funkat i alla tider är en rejäl träslev och bunke!☺️Blanda bikarbonat med filmjölk och rör ner i mjölblandningen tillsammans med sirapen . 

Rör ordentligt men inte för mycket. Smörj en avlång form grädda i 175 g ca 1 Tim 25 min låt stå inlindad till nästa dag!